Понеділок, 05.13.2024, 3:03 PM
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ І СПОРТУ ЄМІЛЬЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:20 PM
ознайомлення з історико-культурною спадщиною рідного краю

Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Ємільчинської селищної ради на 2019 навчальний рік та з метою ознайомлення з  історико-культурною спадщиною рідного краю, вивчення змісту, форм і засобів музейної справи та удосконалення умінь і навичок педагогів щодо національно-патріотичного виховання 24 жовтня 2019 року методисти відділу освіти, молоді та спорту та заступники з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Ємільчинської селищної ради здійснили поїздку в містечко Ворзель, у музей історії та культури  «Уваровський дім».

Зустріли нас Олександр Герольдович та Світлана Вікторівна, які і опікуються будинком. Спочатку, за смачною кавою та тістечками, вони розповіли про свій задум створити музей та про труднощі, з якими зіткнулися на шляху до втілення мрії.

 

          А потім – з кімнати в кімнату… І перед нами поставали, мов живі, події п. ХХ ст.., люди, їх життєві історії. Розповідь Олександра Герольдовича була настільки насиченою та цікавою, що кожен пропустив  її крізь душу і серце. Дві години промайнули наче п’ять хвилин.

       Екскурсія вуличками містечка дала можливість дізнатися ще більше про історію виникнення  Ворзеля, а особливо – про його жителів, які і творили цю історію.

     Тюльпанове дерево, одне із найбільших в Україні, росте у Ворзелі. Тож ми мали можливість не лише побачити, а й доторкнутись до нього та порелаксувати декілька хвилин.

    Наступним етапом поїздки стала екскурсія в Український інститут національної пам’яті в м. Києві. Сьогодні це будинок адміністративного значення, та він має пряме відношення до сім’ї  Уварових-Терещенків, адже на початку ХХ століття господинею  в ньому була графиня Наталія Уварова. Будинок і нині є одним з найкрасивіших особняків на Липках. Мабуть, тому і символічною була тут зустріч з самим Ігорем Уваровим, який і розповів нам про свої плани, а саме стати з часом громадянином України. Також Ігор подякував усім жителям нашого селища та місцевій владі за збереження та догляд за могилою його предків, а нам, вчителям, за те, що досліджуємо історію рідного краю та його родини, яка є частиною  цієї історії.

        З неймовірними відчуттями, новими знаннями та враженнями, і з думками про майбутню зустріч (адже Ігор пообіцяв невдовзі відвідати Ємільчине), поверталися ми додому.Фото тут...

 

Переглядів: 70 | Додав: lanchasu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024uCoz