П`ятниця, 05.10.2024, 1:56 PM
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ І СПОРТУ ЄМІЛЬЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:08 AM
Семінар-практикум класних керівників

Булінг – це специфічна форма агресивної поведінки, коли учень повторно чи постійно зазнає негативних дій з боку одного чи більше учнів. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Саме тому 27 березня 2019 року на базі ЗЗСО Ємільчинської гімназії відбувся семінар-практикум класних керівників на тему: «Булінг та його види. Профілактика виникнення та подолання проявів у дитячому середовищі».

        Метою семінару-практикуму було ознайомлення учасників з психолого-педагогічними особливостями проявів булінгу у сучасному освітньому просторі, визначення методів його профілактики та запобігання.

      У семінарі взяли участь 35 вчителів із 20 закладів освіти.

      У теоретичній частині, презентацію якої підготувала соціальний педагог Ємільчинської гімназії  Євтушок Тетяна Станіславівна,  акценти були зроблені на розпізнання булінгу, хто є жертвою та ініціатором булінгу, форми та види булінгу, та як правильно реагувати вчителям та батькам на прояви булінгу в закладах освіти. Також були висвітлені питання змін у законодавстві щодо відповідальності кожної зі сторін учасників.

        У практичній частині семінару психолог гімназії Лук’янчук Алла Володимирівна провела з  класними керівниками експрес-діагностику рівня самооцінки Також з метою попередження булінгу учасниками семінару були практично опрацьовані вправи, спрямовані на вміння проявляти та усвідомлювати свої емоції; розвиток навичок самоаналізу та рефлексії, емпатії, співпереживання, уважного ставлення до себе й толерантного ставлення до інших.

        Методист відділу освіти, молоді та спорту Рацун М. С. зазначила, що вирішальна роль у боротьбі з булінгом в освітньому просторі належить учителям. Впоратися з цією проблемою вони можуть лише за підтримки керівництва закладів, батьків, представників місцевих органів влади.

         Підсумком роботи стала презентація роботи груп, під час якої учасники зазначили, що семінар-тренінг дозволив актуалізувати знання щодо особливостей проявів булінгу в сучасному закладі середньої освіти та набути навичок запобігання та профілактики цього явища.

      На закінчення семінару-практикуму начальник відділу С. Л. Жека наголосив, що головна перевага таких заходів – це формування відповідальності вчителя, готовність прийти на допомогу, вміння розв’язати конфлікт. фото

 

Переглядів: 74 | Додав: lanchasu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024uCoz